Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 1: Even voorstellen!

Hallo, hier ben ik dan! Mijn naam is Croky, net zoals de vorige parkiet trouwens want ik ben naar haar vernoemd. Op bovenstaande foto ben ik net uit het nest gekomen en nog erg verlegen. Het valt ook niet mee hoor, zo'n eerste dag zonder mijn vogelfamilie. Ik heb de hele dag in het schommeltje gezeten en durfde er niet goed af. Ik was wel blij, toen de vrouw des huizes een voerbakje naast het schommeltje ophing. Zo kon ik gelukkig toch wat zaadjes eten die eerste dag. De eerste nacht heb ik goed geslapen. Ik vond het wel fijn dat er de eerste 3 nachten een klein lichtje in de kamer bleef branden.

Ik was al heel snel handtam, en mocht na 2 dagen al lekker rond vliegen in de kamer. Alle vitrage voor de ramen in de huiskamer werd speciaal voor dit doel dichtgedaan. Die eerste vlucht, dat was spannend! In het begin wist ik niet goed waar ik moest landen maar dat probleem had ik snel opgelost. Die rail met spotjes aan het plafond is er gewoon voor gemaakt! Wat een super landingsbaan! Zie je ook hoe charmant ik op die foto zit? Let ook goed op mijn rechterpoot. Gedurfde pose hè?

Ach ja, hier zit ik in het badje....zonder water overigens. Dit vraagt om nadere uitleg. Ik ga namelijk graag in mijn voerbak liggen, en dan spartel ik zo hard mogelijk met mijn pootjes. Het parkietenzaad vliegt dan door de hele kamer hahaha! Leuk is dat! Nu hebben ze het badje tot een soort van relax-ruimte omgetoverd. Je gelooft het niet: er ligt zelfs een zakdoekje in! Daar ga ik af en toe heerlijk onder liggen en lekker slapen. Tja, ik ben immers een jonge vogel hè? Maar of ik mijn verblijf in de kooi nou leuk vindt? Echt niet! En dat laat ik ze merken ook!

Wat is dit nou weer? Moet ik dat opeten of zo? Eerst een stukje appel, en nu een rare sliert. Eigenlijk heb ik geen idee wat het is, maar ik zal er mijn snavel eens inzetten. Ja, er zitten zaadjes in en het smaakt lekker! Ik ben nu een week hier in mijn nieuwe huis en ben vandaag zo vrij geweest om voor het eerst bij mijn nieuwe huisgenoten op de schouder te gaan zitten. En blij dat ze waren! Zelf vind ik het ook wel leuk om bij die twee mensen te zitten. We gaan dan samen met een balletje spelen, enne......we knuffelen tussendoor ook heel wat af hier! En dat vind ik toch lekker....!Yesss!

Wel handig hoor, die schommeltjes die her en der in de huiskamer hangen. Ook ideaal om een tukje te doen tussendoor. Moeten ze alleen niet steeds met die camera komen, want dan wordt ik meteen weer wakker. Ik begin steeds meer leuks hier in huis te ontdekken. Vandaag zat de heer des huizes eens lekker uitgebreid te gapen, en ik heb mijn kans uiteraard gegrepen en ben op zijn onderlip geland. Hahaha, dat was echt leuk! Het vliegen en landen op zich gaat ook steeds beter. De eerste keer dat ik door de kamer vloog hoorde ik de heer des huizes aan zijn vrouw vragen:"Schat, heb je ook een afstandsbediening bij die parkiet gekregen?" Ha! Hij weet nu wel beter na die precisie landing van vanavond!

Kijk nou eens, ik heb vandaag een parkietenboom gekregen! De appelboom in de tuin mist nu weliswaar een tak, maar dat is niet zo erg. Ik vind het wel erg interessant al die kleurige speeltjes. Met name de belletjes hebben momenteel mijn grootste belangstelling. Eigenlijk weet ik ook al waarom ik die boom gekregen heb. Zal ik het vertellen? Kijk, ik ben al een flinke vogel en inmiddels 2 weken hier in huis. Ik vlieg als de beste, en mijn belangstelling gaat verder dan alleen eten en slapen. Mijn huisgenoten hebben dat inmiddels goed begrepen. Uiteraard moest ik hen daar wel op attenderen en dat heb ik gedaan door flink met de huisraad te gaan slepen. Dat is echt cool! Alles wat maar enigszins in mijn snavel past is niet veilig meer. Ballpoints, sleutels, papiertjes...noem maar op. Allemaal erg leuk! Tja, als intelligente grasparkiet wil ik mijn horizon verbreden en vooral ook nieuwe dingen ontdekken!

O, jee......dit wordt toch echt genânt. Zoals jullie weten, doe ik af en toe graag een dutje in het badje dat aan de parkietenkooi hangt. Gewoon even lekker relaxen en een beetje wegdromen. Ik trek me dan discreet even terug in het badhuis en rommel net zolang met de zakdoek totdat mijn kopje eronder ligt zoals hier op de foto. En jawel hoor, daar komt de vrouw des huizes weer met die camera: Zoom in en...flits! Ik vrees het ergste. Deze zal wel op de website komen. Ja, als "web-parkiet" heb je niet echt veel privacy. Ik vraag me af, hoe een koningsparkiet met al die belangstelling omgaat......?

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home