Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 4: Twiggy komt logeren

Kijk mensen, dit bedoel ik nou. Ik heb geen hoofd. Hoe kan iemand nou zo een foto maken? Het ligt echt niet aan mij hoor, het is echt niet zo dat ik toevallig even buiten beeld stapte. Gelukkig heb ik een paar mooie poten, die mogen best gezien worden. Maar verder is het knudde in het kwadraat. Gemiddeld 1 op de 10 foto's is maar geschikt om op deze site te gebruiken. De World Press Photo zal mijn huisgenote wel nooit winnen, dat moge wel duidelijk zijn. Maar goed, ik zal het er mee moeten doen, het is niet anders.

Hahaha, en dan deze foto rechts? Nu heb ik ineens het hoofd van Tweety. Niet dat ik toevallig bukte hoor! Dat doe ik nooit, ik sta altijd keurig stil als ik moet poseren. Heel vreemd trouwens, dat de foto's van mij in het badhuisje bijna altijd lukken. Een slapende parkiet is schijnbaar een gemakkelijke prooi om te fotograferen. Maar goed, als semi-professioneel parkietenmodel laat ik alles gelaten over me heen komen. Het voordeel is dat je lekker veel aandacht krijgt en daar ben ik gek op!

Op de foto hierboven staat Twiggy, mijn 4 dagen oudere broertje. Of is het mijn zusje? Eigenlijk weet ik zelf nog niet of ik nou een mannetje of een popje ben. We zijn nog te jong om dat met zekerheid te kunnen zeggen. Ik stond wel even raar te kijken toen Twiggy bij ons kwam. Was ik net gewend aan het feit dat mijn huisgenoten geen vleugels hebben, en dan ineens staat daar ineens een jonge vogel voor me met een prachtig verenpak. Tja, en dat zet je als solitair gehouden vogel toch wel even aan het denken. Hoe moet dat nou met al die persoonlijke aandacht die ik krijg?
O jee.....moet ik die nu ook delen? Oei.......

Inderdaad.....die moet ik delen. Dat zat er aan te komen. Gezamenlijk vliegen we regelmatig los in de huiskamer. We lijken wel 2 straaljagers, zo snel en behendig als wij in het luchtruim zijn! Wauw! Leuk, lekker achter elkaar aanvliegen. Laatst probeerde onze gast(e) boven op mij te landen en dat vond ik minder. Uit ongenoegen ben ik aan de staart van Twiggy te gaan knabbelen. Al met al is het wel even wennen. Het is overigens wel duidelijk te merken dat mijn broer of zus qua karakter anders is dan ik.

Twiggy is een pittige vogel, die zich de kaas niet van het brood laat eten om het zo maar te zeggen. Razendsnel en watervlug is deze fraai gekleurde parkiet. Ze houdt mijn verzorgers en mij goed bezig hoor! Zaterdagavond rond halfzes waren wij beiden echt moe. We hebben met zijn tweetjes boven op mijn kooi lekker zitten slapen. En ja, als je dan na een uurtje lekker uitgerust bent dan kun je er weer even tegen hè? Weet je wat we toen gedaan hebben? We zijn in bad geweest, tegelijk! Twiggy houdt net zoveel van water als ik, dat is vast een familie trekje!

Hier bestuderen Twiggy en ik het bestekkorfje van de vaatwasser. Dat had ik eigenlijk nog niet eerder gezien! Ook de lege garenklosjes die mijn gevleugelde vriend(in) heeft meegebracht, vallen goed in de smaak hier. Met onze snavels rollen we de klosjes over de tafel. Twiggy is daar echt een meester in, net als met "snavelbal" trouwens. Kennen jullie snavelbal? Wij doen dat spelletje met onze niet-gevleugelde huisgenoten. Zij rollen een balletje weg, en wij duwen het met onze snavels terug! Uiteraard winnen Twiggy en ik dit spelletje altijd. De tegenpartij moet namelijk nogal eens de balletjes van de grond rapen!

Twiggy is net zo verzot op de Brinta als ik. Samen eten we gebroederlijk om beurten uit het bekende hamsterbakje. Als we onze buikjes lekker vol hebben vliegen we even naar de keuken, om zittend op de rand van een kopje wat water te drinken. Helemaal voldaan gaan we daarna even relaxen in de parkietenboom. Niet te lang hoor, want we willen onze tijd buiten de kooi ten volle benutten. Want wat is er nou fijner dan vliegen? Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot kleine kleurige lucht acrobaatjes sinds wij 3 weken geleden het nest verlaten hebben! Wat hebben we al veel geleerd in die tijd!

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home