Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Diversen:

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 6: Tegenslag

Soms heb je van die dagen dat het je als grasparkiet niet meezit. Wil je bijvoorbeeld lekker even vliegen of in de vogelboom zitten, en dan moeten je huisgenoten weg. Daar zit je dan mooi te kijken in je kooi. Tot overmaat van ramp is dan ook nog de trosgierst op. Wat een ellende zeg! Dan maar een dutje doen en mezelf nadien eens lekker uitrekken. Je kent dat wel, pootje naar achteren, vleugel zijwaarts uitklappen en de poot weer terug op de zitstok zetten. Dat was de bedoeling althans maar ik stapte mis. Het volgende moment zat ik mooi op de bodem van de kooi te kijken.

En dat was nog maar het begin. Na het avondeten mocht ik eindelijk vliegen. Ik vloog naar mijn huisgenote die voor de computer zat. Op een gegeven moment stond ze op en liep naar de keuken. Daar het tijd was voor mijn avond snackje, vloog ik er op topsnelheid achteraan. Helaas had ik niet gezien dat er een kastdeur openstond. Die ging overigens niet dicht toen ik er frontaal tegenaan vloog. Auw!!!! En jawel hoor.....daar lag ik weer op de grond. Ik moest echt even bijkomen van deze zware dag. Gelukkig werd ik daarna ouderwets vertroeteld en dat maakte de dag weer een beetje goed.

Ah, die spiegeltjes blijven leuk he? In mijn kooi hangt een hartvormige met een rode rand, en in de kamer staat een tweede exemplaar. Het is het oude spiegeltje van mijn voorgangster "Croky de eerste", daar heeft ze volgens mijn verzorgers heel wat uurtjes bij doorgebracht. Zelf ben ik nog niet zo heel ijdel, maar dat kan nog veranderen nietwaar? Momenteel heb ik een buitengewone belangstelling voor de muismat. Lekker mijn snavel in de randen zetten, en dan maar trekken totdat het rubber je om de oren vliegt!

Ja, de snavel is toch wel een belangrijk wapen voor een parkiet. Het lijkt wel een piepklein betonschaartje, zo sterk! Je kunt hem overal voor gebruiken. Niet alleen om te eten, maar ook als klimhaak is hij uitermate handig. Wat een uitvinding zeg! Hier op de foto zet ik hem eens lekker in die vrolijk gekleurde kraaltjes. Naast de muismat zijn er volop andere voorwerpen om te bewerken, zoals de takken van mijn parkietenboom. Lekker de schors er af knabbelen, dat is een leuke bezigheid, en nog goed ook voor mijn snavel.

Oeps! Te laat haha! Of ik ben gewoon te snel, dat kan ook nog! Deze foto vraagt om extra uitleg. Tegenwoordig heb ik veel belangstelling voor het fototoestel. Niet om te poseren hoor! Nee, die camera blinkt zo mooi, en als dan al die kleine lampjes beginnen te knipperen ben ik niet meer te houden. Er rest mij dan maar één ding: opspringen, vleugels uitspreiden en intrekken die pootjes! Erop af, want daar moet ik het mijne van weten! Ik blijf dus mooi niet zitten bij het toetsenbord. Zo zien jullie mij ook eens met hangende pootjes, en dat gebeurt niet vaak!

Weten jullie wat dit is? Dit zie ik als ik boven in mijn vogelboom zit, en recht naar beneden kijk. Wel een raar plaatje hè? Wat een rommeltje, belletjes, trapjes, gekleurde kraaltjes, en dit alles gedrapeerd op een stukje keukenrol met een passend motiefje. Toch is dit een van mijn favo plekjes in de huiskamer. Hier kan ik me lekker uitleven, een beetje uitrusten of mijn verenpak een grote beurt te geven. Dat laatste ga ik overigens nu doen, want ik heb zojuist een verkwikkend bad genomen. Al mijn veertjes moeten weer netjes in het gareel gebracht worden zodat ik er weer patent uitzie!

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home