Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 3: Het dagelijkse leven

Op bovenstaande foto ben ik aan het smullen van mijn dagelijks Brinta diner. Mijn huisgenote neemt 1 deel Brinta, 2 delen parkietenzaad en een beetje Roosvicee. Het geheel wordt -in de hamsterbak- door elkaar gemengd, en er ontstaat dan een plakkerige, maar overheerlijke parkietenmaaltijd. Gezond ook nog, Brinta bevat eiwit en vitamine B, en Roosvicee staat bol van allerlei vitaminen en mineralen die goed voor me zijn. Hebben jullie trouwens ook gezien dat ik op het pak Brinta sta? Dat doe ik geheel vrijwillig, want een beetje reclame maken voor deze gezonde maaltijd mag best. Misschien is het jullie opgevallen dat ik in het voerbakje sta. Geeft niks hoor, mijn pootjes veeg ik straks gewoon af aan de kleding van mijn huisgenoten!

Ook hier sta ik nog gulzig te eten. Zien jullie hoe alle zaden aan mijn snavel blijven kleven? Dat los ik als volgt op: Eerst schud ik flink met mijn kop om de grootste klodders te verwijderen. Geeft een leuk effect trouwens, vooral als de restanten tegen de muren aan plakken. Vervolgens loop ik naar het dichtstbijzijnde voorwerp of persoon, om mijn snavel aan af te vegen. Als ook dit niet voldoende effect sorteert, ga ik naar mijn huisgenote. Zij maakt dan heel voorzichtig mijn snavel schoon. Steevast gaan we daarna knuffelen.....and I love that!

De plant boven op de foto is niet geheel ongevaarlijk. Soms vind ik het lekker om even aan de lange bladeren te zwieren en zwaaien. Helaas ben ik geen Tarzan, dus er gaat wel eens iets mis. Zoals laatst. Ik tuimelde naar beneden en kwam op mijn rug terecht. Pootjes omhoog en mijn kopje zat klem tussen 3 takken, daar waar de pijl staat. Ik kon geen kant meer uit, en heb een enorme keel opgezet. Gelukkig werd ik snel uit mijn benarde positie bevrijd, maar de schrik zat wel even in mijn pootjes hoor! De opening tussen de 3 takken nu dichtgemaakt, zodat het niet nog eens kan gebeuren.

Tja, het is niet alleen maar spelen, eten en slapen hier. Af en toe moet er ook gewerkt worden aan de website, en mijn aanwezigheid is daarbij broodnodig. Meestal ga ik bij de muis zitten, of op het toetsenbord. Als ik nog energie over heb, loop ik op mijn gemak wat heen en weer over de toetsen. Een beetje pootgymnastiek kan geen kwaad, nietwaar? Als mijn huisgenote deze anekdotes intypt, dan moet ik noodgedwongen verhuizen naar het numerieke gedeelte. Het is behelpen, maar ik pas me aan. Zolang ik maar in de buurt ben is het goed, en ik hou alles in de gaten!

Eh, nou ja alles....is misschien een beetje overdreven. Niet zelden ga ik tussendoor even een hazenslaapje doen, zoals hier. Even de oogjes dicht, en weer wat energie bijtanken. Daar word je weer parkiet van! Die tukjes doe ik een paar keer per dag op verschillende plaatsen. Ik zoek gewoon een vrije schouder op om op te zitten, of een comfortabele tak in mijn parkietenboom. Alles is goed, zolang ik maar niet in mijn kooi hoef! Wat heb ik daar een hekel aan zeg, niet te geloven. Maar ja....soms moet het gewoon.

Het liefste zou ik namelijk de hele dag lekker willen vliegen en spelen, maar mijn huisgenoten zijn niet altijd thuis. Gelukkig zijn ze meestal niet tegelijk weg. Wanneer ik alleen ben, moet ik me zien te vermaken. Er hangen grappige speeltjes in mijn kooi zodat ik wat afleiding heb. Ook is er altijd wel iets lekkers te snacken: een stukje appel of ander fruit. Dat maakt het dan weer een beetje goed. Enne....ik kan altijd nog in mijn badhuisje gaan om wat te stoeien met die zakdoek! Eh.....die mag overigens wel eens gewassen worden!

En nu zijn de rapen gaar! Deze foto slaat echt alles. Hebben ze er nog een beetje "blur" effect overheen gegoten om mij nog lieftalliger en zachter te laten overkomen, dan ik al ben. Je kunt je ook niet even een momentje rustig terugtrekken in je badhuis of je verschijning wordt weer digitaal vastgelegd. Maar ik weet het goed gemaakt: er zijn namelijk nog heel veel andere foto's van mij. Een paar daarvan wil ik jullie niet onthouden! Het fotograferen loopt hier namelijk niet altijd vlekkeloos. Hahaha, ik verheug me er al op! Yes!!!!

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home