Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Diversen:

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 5: Croky en Twiggy

Het gebeurde in de keuken, tijdens de schoonmaakbeurt van onze kooien. Zo maar ineens sloeg er een vonk over en Twiggy en ik raakten verzeild in een ongelofelijke knuffelpartij. Nu hadden we al eens vaker wat "gesnaveld", maar zo gepassioneerd als vandaag was het niet eerder. Zoals jullie op de foto kunnen zien is mijn bevederde borstkas nog een beetje nat van het water. Mijn huisgenote heeft al eens geopperd dat Twiggy en ik eigenlijk eendjes hadden moeten zijn, vanwege onze voorliefde voor water. Geen kans blijft onbenut, of we springen onder de kraan.

Deze foto's tonen nog steeds het vervolg van ons romantische onderonsje in de keuken. Er gebeuren daar trouwens altijd interessante dingen. Zo ben ik recentelijk in de bus met parkietenzaad gevallen. Mijn huisgenote was namelijk mijn bakje zaad aan het bijvullen. Ik ging netjes op de rand van de half gevulde bus zitten en reikte met mijn snavel naar het parkietenvoer. Ineens verloor ik mijn evenwicht, en daar lag ik prinsheerlijk tussen de goudgele zaden. Dat beviel me overigens zo goed, dat ik geen enkele behoefte voelde om eruit te komen. Helaas werd ik er veel te snel naar mijn zin uitgehaald.

Momenteel draai ik eigenlijk overuren. Naast Twiggy willen mijn huisgenoten ook aandacht. Uiteraard krijgt mijn gevleugelde vriendje voorrang, dat begrijpen ze hier thuis wel. Toch gaan Twiggy en ik regelmatig even een kijkje nemen bij die twee "niet-gevleugelden". Ze hebben immers altijd wel iets lekkers voor ons. Zojuist hebben we in de keuken een overheerlijk stukje appel gekregen! Maar eh.......nu ben ik even met hele andere zaken bezig zoals jullie zien! Nooit geweten dat "snavelen" zo leuk kon zijn!

Zo, en wat hebben we hier? Een stuk stokbrood met daarop iets lekkers. In het brood heb ik niet zo veel interesse maar in het beleg des te meer. Kaas is immers een lekkernij, af en toe krijg ik wel eens een heel klein stukje. Hoewel ik een beschaafde vogel ben, kan ik de verleiding niet weerstaan om hier eens ongegeneerd van de kaas te gaan smikkelen. Een echte fijnproever zoals ik laat het brood onaangeroerd. Uiteraard ben ik eerst bovenop dit snackje gaan staan, om de kwaliteit en versheid ervan te controleren!

Hier links weer een foto van mij. Oh ja en op de achtergrond zit mijn huisgenote. Tja, inmiddels is Twiggy weer naar huis, en nu moet ik me weer zien te vermaken met mijn huisgenoten. Omdat ik mijn gevleugeld vriendje wel een beetje mis, heb ik vandaag de hele dag in de huiskamer mogen vliegen! Morgen is het 4 weken geleden dat ik het nest verlaten heb. Ook krijg ik steeds meer praatjes. Mijn verzorgers wachten in spanning af of ik daadwerkelijk woordjes ga nazeggen. Zou ik dat wel doen? Hm..... weet je wat? Ik laat ze lekker nog even in het ongewisse!

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home