Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Dagboek van een jonge grasparkiet:


Aflevering 2: Nieuwe dingen....

Sinds enkele dagen heb ik ontdekt dat er in de keuken leuke dingen te vinden zijn. Kranen bijvoorbeeld. Je kunt er gezellig op gaan zitten en tegelijkertijd genieten van je eigen spiegelbeeld. Als de kraan wordt opengedraaid krijg ik een beetje de kriebels. Ik begin dan spontaan mijn veertjes te schudden. Het lijkt me lekker om me eens een beetje op te frissen, maar om er nou meteen onder te gaan staan.....dat gaat me nog net iets te ver. Eerst heb ik alleen mijn snavel natgemaakt, en wat water gedronken.

Maar ja, je wilt meer hè, dus heb ik alle moed verzameld en mijn kopje onder het stromende water gehouden. Heerlijk, dat lauwe water! Later op dezelfde dag heb ik nog een bad moeten nemen, want ik was per ongeluk in de cappuccino van mijn verzorgster geland. Dat doe ik dus nooit meer! Mijn huisgenote was bang dat ik mijn pootjes verbrand had, en heeft me onder dezelfde kraan gehouden. Gelukkig viel het mee en ben ik met de schrik vrij gekomen. Nadien was het een heel karwei om mijn veren weer op orde te brengen.

Want zeg nou zelf, ik zie er hier niet op mijn voordeligst uit. Ik ga zo dadelijk op een rustig plekje zitten en mijn verenpak eens goed "onder de snavel" nemen. Bovendien wil ik er picobello uitzien want overmorgen komt mijn 4 dagen oudere broertje logeren! Ik ben benieuwd hoe hij het maakt. Zou hij mij nog kennen? Wij hebben elkaar niet meer gezien sinds hij 3 weken geleden het nest verlaten heeft en ik weet eigenlijk helemaal niet of ik hem nog wel herken.....
Maar reken er maar op dat wij samen voor leven in de brouwerij gaan zorgen!

Hier boven op de foto zien jullie mijn meest favoriete speeltje. Een gele halve bol met belletjes eraan. De enige speeltjes die even leuk zijn, zijn de brillen van mijn huisgenoten. Wat is er nou leuker dan aan een glas te gaan hangen? En brillenpootjes zijn ideaal om op te landen. Laatst had ik me trouwens vergist! Mijn verzorger had zijn bril even afgezet terwijl ik even een rondje door de huiskamer aan het vliegen was. Toen ik de landing inzette, moest ik op het laatste moment uitwijken naar zijn linker oor en ben gewoon boven op de oorschelp geland. Waarom ook niet? Een beetje grasparkiet landt ook op moeilijk terrein!

Speciaal voor deze foto ben ik even naast Tweety gaan zitten. Dat was nog een hele klus, want ik had er niet veel zin in. Het is best een aardige vogel, maar in het dagelijks leven vind ik hem niet zo interessant. Tweety produceert namelijk geen geluid, en dat doen mijn huisgenoten en mijn belletjes wel! Misschien dat ik me op een later tijdstip nog ga interesseren voor cartoon- en stripfiguren, je weet maar nooit. Maar ik moet toegeven, het is best een leuk plaatje zo van ons tweeën. Moet je eens op onze ogen letten, ze kijken in dezelfde richting. Grappig hè?

En jawel hoor, daar hebben we de "badscène" weer. Ik had al een vermoeden dat ook deze foto op de website geplaatst zou worden. Ik heb geprotesteerd tegen publicatie van deze foto, helaas tevergeefs. Mijn huisgenote heeft overigens wel beloofd dat mijn ongenoegen wereldkundig gemaakt zou worden. Vandaar de felrode banner met de door mij bedachte tekst. By the way, ik lig trouwens helemaal onder de zakdoek. Toen ik wakker werd probeerde ik met de zakdoek nog over mijn kopje uit het badhuisje te gaan. Tot grote hilariteit van mijn huisgenoten overigens.

Kijk, een beetje parkiet heeft een eigen voerbakje. Deze bak staat altijd op de tafel in de kamer. Recentelijk ben ik er achter gekomen dat dit een "hamsterbak" is. Mijn diner wordt opgediend in serviesgoed wat eigenlijk voor een knaagdier bestemd is. Nou ja, ik ben niet zo veeleisend, zolang ze me maar niet gaan behandelen als een hamster! Ik heb er wel een lekker rommeltje van gemaakt hè? Om te beginnen heb ik die theelepel eruit gegooid, en die zit vol met een plakkerig Brinta/zadenmengsel. Haha, daar kun je lekker mee kliederen, ongelofelijk! Daarover later meer.....!

Naar boven

Dagboek van een
jonge grasparkiet

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Nieuwe dingen
Deel 3: Het dagelijkse leven
Deel 4: Twiggy komt logeren!
Deel 5: Croky en Twiggy
Deel 6: Tegenslag
Deel 7: Croky's hobby's
Deel 8: Kerels onder elkaar
Deel 9: Vakantie
Deel 10: Croky de pechvogel
Deel 11: Croky als tafelgenoot
Deel 12: Let's Rock, Croky!
Deel 13: Het feest

Home